Nieuwsberichten

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen binnen We Love Transport en de transportsector. Onze nieuwssectie brengt u de nieuwste innovaties, bedrijfsupdates en marktinzichten, zodat u altijd voorop loopt in de dynamische wereld van logistiek en transport.

Schiphol heeft onlangs een natuurvergunning verkregen die het toestaat om stikstof uit te stoten. Deze vergunning stelt de luchthaven in staat om tijdelijk 500.000 starts en landingen te realiseren, zoals aangekondigd door stikstofminister Christianne van der Wal. Het is echter belangrijk op te merken dat vanaf het komende voorjaar een feitelijk plafond van 460.000 vliegbewegingen van kracht wordt.
De luchtvrachtsector heeft aangedrongen op een uitzondering voor de vijf bedrijven die vrachtverwerking op Schiphol uitvoeren, in reactie op het voorgenomen besluit van demissionair minister Mark Harbers (Infrastructuur) om het aantal bedrijven dat grondafhandelingen uitvoert te verminderen tot drie. Eerder had de minister al een uitzondering gemaakt voor catering, brandstofvoorziening en schoonmaakdiensten op de luchthaven.
​TLN waarschuwt transportondernemers voor neppolitie in Italië en specifiek in het gebied Milaan – Turijn – Alessandria – Novara Incidenten vinden plaats op zowel hoofdwegennet als onderliggend wegennet. De chauffeur wordt aangevallen nadat hij is gestopt en vrachtauto en lading worden gestolen.